Sajtószemle 2010/2011
Sajtószemle 2016/2017 »   
Sajtószemle 2015/2016 »   
Sajtószemle 2014/2015 »   
Sajtószemle 2014 »   
Sajtószemle 2013 »   
Sajtószemle 2011/2012 »   
Sajtószemle 2010/2011 »   

Civil és Fúzió Rádió
2011. május 16., hétfő, 20 óra
Meet the scientist: Dr. Kotlán Beatrix

Megnyitás »vehir.hu
2011. március 24., csütörtök
Találkozz tudósokkal!

"...A Meet the Scientist program keretein belül Fulbright-ösztöndíjas tudós tartott előadást március 23-án a Lovassy László Gimnáziumban..."

Forrás » vehir.huVeszprém Televízió
2011. március 23., szerda
Találkozás tudósokkal

Forrás » veszpremtv.huHeves Megyei Hírlap
2011. március 4., péntek, 3. oldal
Az Egyesült Államokban is tanulhatnak a diákok

"...A világon elsőként Magyarországon indította be az Amerikai Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége, illetve Külügyminisztériuma a Meet the scientist elnevezésű programját kísérleti jelleggel a Magyar Fulbright Egyesület együttműködésével és a Magyar Innovációs Szövetség lebonyolításával. Ennek legutóbbi rendezvényét Egerben, a Dobó István Gimnáziumban tartották meg..."heol.hu
2011. március 4., péntek
Az Egyesült Államokban is tanulhatnak a diákokHeves Megyei Hírlap
2011. március 1., kedd
Egerben is bemutatkozik a Meet the scientist

"...Együttműködő partnernek a Magyar Fulbright Egyesületet, a lebonyolításra pedig a Magyar Innovációs Szövetséget kérték fel. A program célja a műszaki és a természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése magyar középiskolások körében..."TV13-13. kerületi televízió
2011. február 7., hétfő
Meet the scientist program az Ady GimnáziumbanTV13-13. kerületi televízió
2011. február 8., kedd
Meet the scientist program az Ady GimnáziumbanBékés Megyei Hírlap
2011. január 28., péntek, 2. oldal
A népszerűtlen tudomány
A reál ismeretek hiánya a mindennapokban is érezhető

"...Hasonlóak a tapasztalatai a Magyar Innovációs Szövetségnek is. A szövetség több programot is szervez diákoknak, ilyen a THE (tudományos, hasznos, emberi) és a Meet the Scientist, amely keretében Fulbright-ösztöndíjas fiatal magyar tudósokkal találkozhatnak a középiskolások. A szövetség fent van a facebookon is, a csoportnak 10 ezer tagja van, ami ugyancsak azt jelzi, ha felkeltik a fiatalok figyelmét, odafigyelnek a természettudományokra.
- Nincsenek kísérletek az órákon, hiányoznak a szaktanárok - sorolta a tudományok iránti lanyhuló érdeklődés lehetséges okait dr. Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója, hozzátéve, egy kezén meg tudja számolni, hány kémiatanár végzett tavaly, a mérnökképzésben pedig hosszú évek után a 2010-es volt az első év, amikor nem csökkent, hanem stagnált a jelentkezők száma..."beol.hu
2011. január 23., vasárnap
Népszerűtlen természettudományok

"...A szövetség több programot is szervez diákoknak, ilyen a THE (tudományos, hasznos, emberi) és a Meet the Scientist, amely keretében Fulbright-ösztöndíjas fiatal magyar tudósokkal találkozhatnak a középiskolások.
− Nincsenek kísérletek az órákon, hiányoznak a szaktanárok − sorolta a tudományok iránti lanyhuló érdeklődés lehetséges okait dr. Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója, hozzátéve, egy kezén meg tudja számolni, hány kémiatanár végzett tavaly, a mérnökképzésben pedig hosszú évek után a 2010-es volt az első év, amikor nem csökkent, hanem stagnált a jelentkezők száma. 
A természettudományok népszerűsítésére felesküdött civil szervezetek lelkesedése azonban önmagában kevés. Abban mindenki egyetért, hogy hathatós központi szerepvállalás nélkül nem remélhető gyökeres változás..."

Forrás » www.beol.hudelmagyar.hu
2011. január 22., szombat
Találkozz a tudóssal Győrben!

Forrás » www.delmagyar.huKisalföld
2011. január 22., szombat
"Legyen vonzó a tudós életforma"

"..."Amikor olyan statisztikák jelennek meg, hogy nyolcszáz fizikatanár megy nyugdíjba, de csak nyolcat tudnak a helyükre kibocsátani, akkor növelni kell a természettudományi irányultságú gyerekek számát" – mondta Budavári László. A Magyar Innovációs Szövetség regionális igazgatója hozzátette: a szövetség fontosnak tartja ezt, ezért csatlakozott a programhoz..."kisalfold.hu
2011. január 22., szombat
Találkozz a tudóssal Győrben!

"...Amikor olyan statisztikák jelennek meg, hogy nyolcszáz fizikatanár megy nyugdíjba, de csak nyolcat tudnak a helyükre kibocsátani, akkor növelni kell a természettudományi irányultságú gyerekek számát" – mondta Budavári László.  A Magyar Innovációs Szövetség regionális igazgatója hozzátette: a szövetség fontosnak tartja ezt, ezért csatlakozott a programhoz..."

Forrás » www.kisalfold.huo2gyor.hu
2011. január 22., szombat
Találkozz tudósokkal!

"...A Fullbright programsorozatot még tavaly ősszel hirdették meg, ennek egyik állomása volt a mai előadás is, amelyre sok diák volt kíváncsi. A kezdeményezés célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése a magyar középiskolások körében..."

Forrás » www.o2gyor.hunyugatmagyar.hu
2011. január 22., szombat
Találkozz a tudóssal Győrben!

"...A rendezvényen részt vett a Fulbright Bizottság igazgatója is. Brückner Huba szerint az az előadói gárda, amely volt Fulbright-ösztöndíjasokból áll, nagyon jó szellemi erőforrást jelent a műszaki és természettudományok népszerűsítéséhez.
"...Szerintem nemcsak egy témát tudnak bemutatni az előadók nagyon érdekesen és figyelemfelkeltően, hanem példaképek is a diákok számára. Arra is motiválhatják a fiatalokat, hogy legyenek fogékonyak a tudományok iránt, hogy legyen vonzó számukra a tudós-kutató életforma" – nyilatkozta..."

Forrás » www.nyugatmagyar.hudelmagyar.hu
2011. január 22., szombat
Találkozz a tudóssal Győrben!

Forrás » www.delmagyar.huhirek.oldal.info
2011. január 22., szombat
Találkozz a tudóssal Győrben!

Forrás » www.kisalfold.huepoc.hu
2011. január 22., szombat
Találkozz a tudóssal Győrben!tudositok.hu
2011. január 20., csütörtök
Találkozz a tudósokkal

Forrás » tudositok.huhircity.hu
2011. január 20., csütörtök
Tudomány-népszerűsítők 

Forrás » www.hircity.huKlub Rádió
2011. január 20., csütörtök
Meghirdették a 2010. évi Innovációs Nagydíjat, sikeres a Meet the scientist projekt – interjú dr. Antos LászlóvalMR1 Kossuth Rádió
2011. január 13., csütörtök
Körzeti Híradó – Meet the scientist projekt BékéscsabánMTV Szegedi Regionális stúdió
2011. január 13., csütörtök
Regionális Híradó – Meet the scientist projekt BékéscsabánCsaba Tv
2011. január 12., szerda
Híradó – Meet the scientist projekt BékéscsabánCsaba Mérleg
2011. 3. hét
Békéscsabai Gimnáziumban a Meet the scientist projektVilággazdaság
2010. december 20., hétfő, 10. oldal
Szemtől szemben a tudóssal
Kezdeményezés a hazai műszaki-természettudományos képzés megmentésére


"...Összesen tíz - négy fővárosi és hat vidéki - oktatási intézményben szerveznek ilyen rendezvényt a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Egyesület és az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége támogatásával a program első fél évében..."geographic.hu
2010. december 17., péntek
Magyar fizikusok az idézettségi világranglista élén

"..."A nemzetközi együttműködés keretében az USA Brookhaveni Nemzeti Laboratórium RHIC gyorsítójánál folytatott PHENIX kísérlet eredményei például négy cikkel kerültek be az első húsz legtöbbet idézett tanulmány közé" – mutatott rá Csörgő Tamás, aki egyébként a PHENIX kísérlet magyar csoportjának témavezetője. A kutató kiemelte: Magyarország az abszolút idézettségi mutatók tekintetében a szintén kiváló 19. helyet foglalja el..."

Forrás » www.geographic.huNyíregyházi Napló
2010. december 16., csütörtök, 8. oldal
Meet the scientistnyiregyhazihirek.info
2010. december 10., péntek
Meet the scientist

Forrás » nyiregyhazihirek.infonyiregyhazinaplo.hu
2010. december 10., péntek
Meet the scientist

"...Tudósokkal találkozhattak középiskolások annak a programnak köszönhetően, melyet a  Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Fulbright Egyesület és az amerikai nagykövetség közösen indított el. Célja a műszaki-és a természettudományok népszerűsítése, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek megismertetése középiskolás diákokkal..."

Forrás » www.nyiregyhazinaplo.hunytv.composeit.hu
2010. december 10., péntek
Meet the scientist

"...Világszerte jellemző a műszaki és természettudományok területén dolgozó oktatók és kutatók számának csökkenése. Magyarországon még ennél is rosszabb a helyzet, a hazai szakemberek aránya ugyanis mindössze fele-harmada az uniós átlagnak. A Meet the Scientist programot éppen azért indították, hogy korábbi Fulbright-ösztöndíjasok népszerűsítsék a műszaki- és természettudományokat a diákok körében. A Zrínyi Ilona Gimnáziumban Csanád Máté fizikus tartott előadást saját szűkebb kutatási területéről, a nagyenergiás fizika legfontosabb felfedezéseiről, de a diákok megismerhették a külföldi ösztöndíj-lehetőségeket, a természettudományos szakokkal való elhelyezkedés lehetőségeit, és a nemzetközi kutató csapatok működését is..."

Forrás » nytv.composeit.huM2, Körzeti magazin-Pécs
2010. december 4., szombat
A műsor vendége Higi Gyula, igazgató, Magyar Innovációs Szövetség Dél-Dunántúli Regionális KépviseletPécsi Rádió 1
2010. december 2., csütörtök
Pécsett a "Meet the scientist" program - Interjú dr. Antos Lászlóvalpecs.hu
2010. december 2., csütörtök
"Meet the scientist"

"Az Amerikai Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége, illetve Külügyminisztériuma kísérleti jelleggel, a világon elsőként Magyarországon. elindította a "Meet the scientist" programot.
Együttműködő partnernek a Magyar Fulbright Egyesületet, a lebonyolításra pedig a Magyar Innovációs Szövetség kérték fel..."

Forrás » varoslako.pecs.hupecsiujsag.hu
2010. december 1., szerda
Pécsett a "Meet the scientist" program

"Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége, illetve Külügyminisztériuma kísérleti jelleggel, a világon elsőként Magyarországon elindította a "Meet the scientist" programot.
Együttműködő partnernek a Magyar Fulbright Egyesületet, a lebonyolításra pedig a Magyar Innovációs Szövetség kérték fel..."

Forrás » www.pecsiujsag.huHegyvidék
2010. november 30., kedd
Diákok az ősanyag nyomában

"A műszaki és természettudományokat, valamint az amerikai Fulbright-ösztöndíjakat népszerűsítő országos program nyitó rendezvényének helyszíne volt az Arany János Általános Iskola és Gimnázium. Csörgő Tamás fizikus egy újonnan felfedezett, korábban soha nem tapasztalt tulajdonságokkal bíró anyagról tartott előadást a diákoknak..."

"... - Nehéz eldönteni, hogy azért jelentkeztek kevesen az elmúlt években műszaki és természettudományos szakokra, mert nem volt elegendő állás ezeken a területeken, vagy amiatt szűkült be az állások köre, mert a főiskolákról, egyetemekről kevesebb diplomás került ki - mondta Pokorni Zoltán a szakemberhiány okai kapcsán. A kerület polgármestere kiemelte, a középiskolákban nem a természettudományos órák mennyiségével van a baj, hanem inkább azzal, hogy e tárgyak iránt egyre kevésbé tudják felkelteni a diákok érdeklődését, mert a tudományos ismereteket nem szemléletesen, kísérletezve, hanem elbeszélve, absztrakt módon adják át a tanárok..."

Forrás » www.hegyvidekujsag.euN-Joy Baranya
2010. november 30., kedd
A műszaki és természettudományokat népszerűsítő program indult a középiskolásoknak
(2010.11.30. 15:39)


"Meet the Scientist címmel a műszaki és természettudományokat, valamint az amerikai tanulmányi lehetőségeket a magyar középiskolások körében népszerűsítő programsorozatot indított a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Fulbright Egyesület és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége. A MISZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a program keretében először négy budapesti iskolába, valamint hat vidéki intézménybe látogatnak el, ahol korábbi Fulbright-ösztöndíjasok tartanak előadásokat..."Hír Tv, Rájátszás
2010. november 24., szerda
Roadshow középiskolákban - interjú dr. Antos Lászlóvalbudapestedu.hu
2010. november 24., szerda
Budapesti gimnazisták jutottak az Ősanyag nyomába

"Az Arany János Gimnáziumban került sor a "Meet the scientist - Találkozz tudósokkal" program nyitórendezvényére. A kezdeményezéssel minél több diákot szeretnének megnyerni a műszaki és természettudományoknak..."

Forrás » Fővárosi Oktatási Portáleuroastra.hu
2010. november 22., hétfő
"Meet the scientist" - Fulbright ösztöndíjasok találkozói középiskolásokkal
Harmat Lajos


"Az Amerikai Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége, ill. Külügyminisztériuma kísérleti jelleggel, a világon elsőként Magyarországon indította el a "Meet the scientist" programot a Fulbright alapítvány keretében.
Együttműködő partnerként a Magyar Fulbright Egyesület, a lebonyolításra pedig a Magyar Innovációs Szövetséget kérték fel. 2010. november 19-i indítással 10 magyar középiskolában tartanak rendezvénysorozatot a hazai természettudományos-, ill. az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítésére középiskolások körében.
A sorozat meghirdetésére 2010. november 19-én került sor a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett I. Magyar Nemzeti Fulbright Napon, melyen Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete is részt vett..."

Forrás » www.euroastra.huvilagtudomany.hu
2010. november 21., vasárnap
A tudós is csak ember - beszélgess vele!

"Találkozz tudósokkal és beszélgess velük: a budapesti Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban rendezték meg a Meet the scientist program nyitórendezvényét. A programot a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Egyesület és az USA nagykövetsége kezdeményezte. A cél a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése a magyar középiskolások körében..."

Forrás: infovilag.hu
Forrás » www.vilagtudomany.hugerillapress.hu
2010. november 20., szombat
Budapesti gimnazisták jutottak az Ősanyag nyomába

"Az egyik fővárosi középiskolában került sor a "Meet the scientist - Találkozz tudósokkal" program nyitórendezvényére. A kezdeményezéssel minél több diákot szeretnének megnyerni a műszaki és természettudományoknak.
Riasztó adatokat közöltek az esemény sajtótájékoztatójának résztvevői a XII. kerületi Arany János Általános Iskola és Gimnázium épületében. Ezek szerint, bár világszerte tendencia a műszaki és természettudományok területén tevékenykedő oktatók és kutatók számának csökkenése, Magyarországon mégis kiemelkedő ennek mértéke. A hazai szakemberek aránya ugyanis mindössze fele-harmada az uniós átlagnak a többi tudományágban szereplőkéhez képest..."

Forrás » www.gerillapress.huhegyvidek.hu
2010. november 20., szombat
Találkozz tudósokkal - meet the scientist

"Az angol és magyar elnevezéssel egyaránt bíró program nyitó rendezvénye november 19-én, pénteken délelőtt zajlott az Arany János Gimnáziumban. A diákokkal, tanárokkal, szakmabeliekkel teli teremben tartotta Dr. Csörgő Tamás tudományos előadását, melyet a program bemutatása és sajtótájékoztatója előzött meg. A "Meet the Scientist" programot a Magyar Innovációs Szövetség, a Magyar Fulbright Egyesület és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége indította el..."
"... A középiskolai és felsőfokú képzést gyakorlatiasabbá, tapasztalat központúvá kell alakítani, ezzel felkelthető a diákokban a "mesterember tisztelete" - mondta Csomós Miklós, oktatási és kulturális főpolgármester-helyettes.
Azonban nem elég az oktatás minőségén és mennyiségén változtatni - mivel minden tantárgyból jobb volna még nagyobb óraszámmal és elmélyültebben dolgozni - növelni kell az adott területen végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségét, illetve javítani a képzés feltételein. A valódi probléma a képzésben az, hogy a reál tárgyakat nem kísérletező módon, hanem gyakran túlságosan elbeszélő, absztrakt módon tárgyalják..."

Forrás » www.hegyvidek.eueduline.hu
2010. november 19., péntek
Mi teheti népszerűvé a természettudományokat a középiskolákban?

"Meet the Scientist címmel a műszaki és természettudományokat, valamint az amerikai tanulmányi lehetőségeket a magyar középiskolások körében népszerűsítő programsorozatot indított pénteken a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Egyesület és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége..."

Forrás » eduline.huszegedma.hu
2010. november 19., péntek
Találkozz a tudóssal!

"Meet the Scientist címmel a műszaki és természettudományokat, valamint az amerikai tanulmányi lehetőségeket a magyar középiskolások körében népszerűsítő programsorozatot indított pénteken a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Egyesület és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége.
A MISZ közleménye szerint, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez, a program keretében először négy budapesti iskolába - így például a Fasori Evangélikus Gimnáziumba és az Ady Endre Gimnáziumba -, valamint hat vidéki intézménybe - többek között a veszprémi Lovassy László Gimnáziumba és a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumba - látogatnak el, ahol a műszaki és természettudományok területén dolgozó, korábbi Fulbright-ösztöndíjasok tartanak előadásokat..."

Forrás » szegedma.huinfovilag.hu
2010. november 19., péntek
Megnyílt a Meet the scientist program - találkozások tudósokkal

"Ma a budapesti Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban rendezték meg a Meet the scientist program nyitórendezvényét. A programot a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Egyesület és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége kezdeményezte. Célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése, magyar középiskolások körében.
"...Dr. Greiner István, a Magyar Innovációs Szövetség alelnöke beszélt a műszaki szakemberhiányról és bemutatta a szövetség tudománynépszerűsítő (THE -> Tudományos Hasznos Emberi Program) és tehetséggondozó tevékenységét (Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny), valamint az új "Meet the scientist" kezdeményezést, síkraszállt a természettudományos középiskolai oktatás megerősítése mellett..."

Forrás » infovilag.huedupress.hu
2010. november 19., péntek
Elindult a Meet the scientist program

"A budapesti Arany János Általános Iskola és Gimnáziumban rendezték meg a Meet the scientist program nyitórendezvényét november 19-én. A programot a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ), a Magyar Fulbright Egyesület és az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége indította el. Célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése, magyar középiskolások körében..."
"... A sorozat első előadását Magyarok Amerikában - forró nyomon az Ősanyag nyomában címmel tartotta meg dr. Csörgő Tamás, az MTA Központi Fizikai Kutató Intézet Részecske- és Magfizikai Kutatóintézetének professzora, mintegy kétszáz gimnazista előtt..."

Forrás » www.edupress.huwww.tudastars.hu
2010. november 18., csütörtök
Találkozások tudósokkal

"Az Amerikai Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége, ill. Külügyminisztériuma kísérleti jelleggel, a világon elsőként Magyarországon. elindította a "Meet the scientist" programot. Együttműködő partnernek a Magyar Fulbright Egyesületet, a lebonyolításra pedig a Magyar Innovációs Szövetség kérték fel..."
   Készítette: VISUALIA
 
MagyarEnglish